– Kochanie, czy mogę zjeść kawałek ekspozycji z sesji zdjęciowej?
Naleśniki Colette ze śliwkami i rumem
Składniki:
200 g suszonych śliwek bez pestek
150 ml jasnego rumu
2 łyżki cukru trzcinowego
5 naleśników Colette (przepis tutaj)
100 g ciemnej czekolady
Przygotowanie:
1. Śliwki namaczamy w rumie z cukrem. Odstawiamy na kilka godzin.
2. Miksujemy.
3. Uzyskaną w ten sposób pastą smarujemy naleśniki.
4. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gorącą polewamy naleśniki.
5. Czekoladę można zastąpić jogurtem naturalnym.
Smacznego!
Mm..
śliczna ta sesyjka.
też bym chapsnęła:P
Pozdrówka.
Piekna sesja! Szczegolnie pierwsze zdjecie mnie ujelo, z pewnoscia wiesz dlaczego 😉
Bardzo to milo u Ciebie, z checia powroce 🙂
Chcialam Ci tez podziekowac za przemile slowa u mnie na blogu, cieplo sie robi na serduchu gdy sie ma tak sympatycznych odwiedzajacych 🙂
Pozdrawiam serdecznie!
Dziekuje dziewczyny za wszystkie te mile slowa, mozecie wpadac kiedy chcecie.
Olcia – wybralam paczki i pieke je w ramach Weekendowej Cukierni w ten weekend.
Bea – odpowiedzialam Ci na Twoich stronach. Ja tez juz nie moge doczekac sie efektow tegorocznej czekoladowej akcji. Jesli o mnie chodzi moglabym piec czekoladowe slodkosci codziennie. Pozdrawiam Was dziewczyny.Do nastepnego, anna