Mniej znaczy więcej cd.

– Kochanie, czy mogę zjeść kawałek ekspozycji z sesji zdjęciowej?

Naleśniki Colette ze śliwkami i rumem
Składniki:
200 g suszonych śliwek bez pestek
150 ml jasnego rumu
2 łyżki cukru trzcinowego
5 naleśników Colette (przepis tutaj)
100 g ciemnej czekolady
Przygotowanie:
1. Śliwki namaczamy w rumie z cukrem. Odstawiamy na kilka godzin.
2. Miksujemy.
3. Uzyskaną w ten sposób pastą smarujemy naleśniki.
4. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gorącą polewamy naleśniki.
5. Czekoladę można zastąpić jogurtem naturalnym.

Smacznego!

3 comments Add yours
  1. Piekna sesja! Szczegolnie pierwsze zdjecie mnie ujelo, z pewnoscia wiesz dlaczego 😉
    Bardzo to milo u Ciebie, z checia powroce 🙂

    Chcialam Ci tez podziekowac za przemile slowa u mnie na blogu, cieplo sie robi na serduchu gdy sie ma tak sympatycznych odwiedzajacych 🙂

    Pozdrawiam serdecznie!

  2. Dziekuje dziewczyny za wszystkie te mile slowa, mozecie wpadac kiedy chcecie.
    Olcia – wybralam paczki i pieke je w ramach Weekendowej Cukierni w ten weekend.
    Bea – odpowiedzialam Ci na Twoich stronach. Ja tez juz nie moge doczekac sie efektow tegorocznej czekoladowej akcji. Jesli o mnie chodzi moglabym piec czekoladowe slodkosci codziennie. Pozdrawiam Was dziewczyny.Do nastepnego, anna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *